Nieuws

reünie 22 september 2018

Stichting Fakkelestafette Weert e.o. organiseerde zaterdag 22 september een reünie in de SooS. Eenieder die de de afgelopen 65 jaar op .....

reünie 22 september 2018

Stichting Fakkelestafette Weert e.o. organiseerde zaterdag 22 september een reünie in de SooS. 

Eenieder die de de afgelopen 65 jaar op welke wijze dan ook betrokken is geweest bij de Fakkelestafette kreeg tijdens deze avond nog een keer de gelegenheid n op een gezellige wijze bij elkaar te komen en leuke herinneringen op te halen.

Ook kon men uit oude foto's kiezen waar nog deelnemen opstonden en die dan mee naar huis nemen, ook waren er nog souvenirs en andere snuisterijen waar men een keuze kon maken als men da leuk vond

Laatste Fakkelestafette

In 2017 organiseerde de Stichting Fakkelestafette Weert e.o. voor de 65e keer de Fakkelestafette ter gelegenheid van de herdenking en viering van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Helaas heeft het bestuur van de stichting daarna, in goed overleg met alle betrokkenen en na rijp beraad, moeten besluiten te stoppen met de organisatie van dit jaarlijks terugkerend evenement.

Opdat wij niet vergeten

Ook heeft de Stichting Fakkelestafette een boekje uitgebracht met daarin een fietsroute langs de oorlogsmonumenten in de regio. Het eerste exemplaar werd zaterdagavond overhandigd aan Wethouder Gabriels. Nadat het eerste exemplaar was overhandigd aan de wethouder kregen ook de andere aanwezigen het boekje in bezit.

Het idee is echter ook om jaarlijks op één dag extra activiteiten te organiseren langs deze fietsroute, bijvoorbeeld door het aanbieden van sprekers bij de diverse monumenten onderweg.

Om een indruk te krijgen van de avond zijn hier nog wat foto's